SeeNet

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nje bashkepunim trans lokal per bashkepunimin mes Italise dhe Evropes Juglindore

Seenet eshte nje rrjet i institucioneve lokale italiane dhe te Evropes Juglindore qe kombinojne pervojen e tyre ne nje program tre-vjeçar te bashkepunimit te decentralizuar, i cili synon te forcoje pushtetin e qeverisjes territoriale dhe nxitjen e zhvillimit lokal te qendrueshem.

Programi vendos ne qender te aktiviteteve te saj konsolidimin e partneritetit afat-gjate ne mes te dy brigjet e detit Adriatik dhe mbeshtetjen ne procesin e integrimit ne BE te vendeve te Evrope  Juglindore, perveç ndertimit te nje sistemi te integruar te bashkepunimit te decentralizuar ne Itali dhe per te inkurajuar zhvillimin e politikave lokale.

You need to upgrade your Flash Player

Programi SeeNet eshte nje iniciative bashkepunimi decentralizues me zonen e Evropes Juglindore bashke financuar nga Drejtoria e Pergjithshme per Zhvillim dhe Bashkepunim te Ministrise italiane te Puneve te Jashtme (MPJ-DGDC) dhe nxitur nga Rajoni Toscana ne partneritet me pese rajone te tjera italiane (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marche, Piemonte, Veneto) dhe Provinca e pavarur e Trentos. Partneret lokal te programit jane 46 administrata publike e shtate territoreve te Ballkanit Perendimor.

Territoret e Evropes Juglindore me entet lokale vendore te perfshira ne programin SeeNet jane: