SeeNet

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Хоризонтални акции

az_trasversaliПреку хоризонталните акции SeeNet има за цел да го подржи процесот на интеграција на земјите од југоисточна Европа во Европската Унија. Aкциите се поделени во 4 интервенции во кои учетсвуваат сите партнери на Програмата, а темите на работа се од заеднички интерес како:

 

  • A - Institutional Building усовршување и техничка помош за проектирање на фондови со постојана придружба на италијанските експерти за развој на партнерства и за составување на проектни предлози кои ќе им бидат презентирани на меѓународните донатори
  • B – Информирање и објавување ширење на приоритетните теми на разни територии поврзани со помош на одредување на специфични теми on – line и собирање на податоци врзани со територијалните односи на Италија и Југоисточна Европа;
  • C – Истражување на процесот на управување со јавните услуги со помош на стипендии за истражување за младата популација и создавање на мрежа на референти кои учествуваат со останатите актери и акции од Програмата;
  • D – Здружување на јавните установи од Југоисточна Европа со помош на тематски состаноци и техничка помош на здруженијата од различни земји.